Training gebeurt normaal in een DOJO (letterlijk de plaats om de weg te bestuderen): een nederige plaats van natuurlijke en rustige waardigheid, altijd proper gehouden. Dit geeft een sfeer van hoffelijkheid en respect, die essentieel is om de juiste spirit te cultiveren.

De term “training” is niet erg nauwkeurig in het beschrijven van de combinatie van oefenen, leren, trainen, zoeken en zelfs in vraag stellen, die het proces in onze school kenmerkt. In het Japans, is beter dit beter beschreven door het woord KEIKO, dat verwijst naar de leer van de oude meesters. Hun vaardigheden worden doorgegeven van generatie op generatie.

In Europa hebben we niet altijd de mogelijkheid om te trainen in een echte dojo (dwz een plek volledig gewijd aan budo studie). In de praktijk moeten we vaak trainen op plaatsen die worden gedeeld met anderen. In theorie wordt zo'n plek KEIKOJO genoemd, want het heeft niet de klassieke kenmerken van een dojo en het is niet een toegewijde plaats. Toch proberen we om de juiste sfeer te creëren, zodat we onze trainingsplaats toch "onze dojo" kunnen noemen.

Training

Tijdens de training in de Dojo wordt veel aandacht besteed aan de juiste kledij. In Hontai Yoshin-Ryu, bestaat de formele "Keikogi" (uniform gebruikt tijdens een training) uit een witte vest, genaamd "Uwagi" en een zwarte "hakama". Boven de vest wordt een band (Obi) vastgebonden.