Hontai Yōshin Ryū (本體楊心流) is een traditionele school gesticht in de 17e eeuw door Takagi Oriemon Shigetoshi (高木 右衛 ).. Yōshin  betekent "wilg hart". De metafoor van de wilg werd opgenomen in de naam van de school door de stichter, Takagi Oriemon Shigetoshi.

Takagi

Takagi Oriemon, wiens vader een meester zwaard leraar van de Shiraishi domein was, studeerde verschillende andere krijgskunsten (inclusief Kodachi en Sojutsu) alvorens van zijn eigen systeem te creëren. Hij besloot daarna om zijn systeem te verbeteren tijdens een reis door heel Japan. Er zijn tal van verhalen over heroïsche ontmoetingen die op verschillende locaties in Japan plaatsvond. Zijn kunst werd bekend als Yōshin Ryū "De wilg hart school" van Takagi.

De 2e grootmeester bekwaamde zich in Take (no) uchi Ryū (jujutsu) en de 4e grootmeester was oorspronkelijk een meester van Tendo Ryū (Naginata-jutsu) en de oprichter van Kukishin Ryū (Bōjutsu). Deze invloeden werden vervolgens opgenomen in de school. De huidige grootmeester is Inoue Kyoichi Munenori, 19de generatie Sōke.

Meer informatie over de geschiedenis van de school kan worden gevonden in het volgende artikel:

History of Hontai Yōshin Ryū